Referenser

22552377_1715784325160900_6317520310561793384_n

Referens från styrelsen för Brf Asken, Slottstaden.
Vi har upplåtit vår vind för att låta Fastiq bygga nya lägenheter. Att få igenom bygglovet tog lång tid, men när det väl var igång så gick bygget relativt smidigt. Vi höll tidsramen.

Idag har vi 5 st nya, väldigt fina och fräscha lägenheter, på en annars outnyttjad yta.
Carl Ordförande, BRF Asken

Referens från styrelsen för Brf Älghornet, Limhamn
Brf. Älghornet, Limhamn, tog två stämmobeslut angående försäljning av en källarlokal på 115 m2. Lokalen skulle säljas i befintligt skick till en entreprenör under förutsättning att lokalen kunde byggas om till 2 bostadsrätter. Ansökan om bygglov och ritningar lämnades in till Stadsbyggnadskontoret som gav förhandsbesked om att det var möjligt under förutsättning att vissa åtgärder vidtogs. Brf. Älghornet lämnade lokalen till försäljning hos Skandiamäklarna och flera entreprenörer lämnade anbud. Att föreningen beslutade att samarbeta med Fastiq Projektutveckling AB berodde helt och hållet på den erfarenhet som Fastiq besitter vad gäller ombyggnation av källarlokaler, marklokaler och vindsutrymmen.

I april 2021 beviljades bygglov och samarbetet med Fastiq satte fart. Ombyggnationen tog 3 månader i anspråk och en eller två ledamöter från bostadsrättsföreningens styrelse deltog i samtliga byggmöten. Under hela projektets gång hade vi en tydlig kommunikation med Fastiq. Vi kunde på detta sätt förebygga eventuella missförstånd och skulle dessa mot förmodan uppstå, så löstes de smidigt.

Det har varit ett nöje att samarbeta med Fastiq och att följa byggteamets arbete under dessa 3 månader. 2 fantastiskt fint designade bostadsrätter har tillkommit föreningen vilket innebär ett tillskott till bostadsrättsföreningens ekonomi efter att den råa källarlokalen på 115 m2 stått tom sedan 2004.
Anne-Marie Hansson, Styrelseordf i Brf Älghornet, Limhamn september 2021

Referens från projektledare för Brf Conrad, Malmö
Jag har som inhyrd projektledare varit delaktig i konvertering av råvinden i bostadsrättsföreningen Conrad på Möllevångstorget i Malmö. 
FASTIQ AB har tagit fram 6 nya vindslägenheter och genomfört hela processen från ritning, projektering, byggupphandling, design och försäljning. 
Att i en 100 år gammal fastighet bygga om vinden till moderna lägenheter som uppfyller alla dagens krav är komplicerat och kräver god planering och erfarenhet. Många aspekter behöver beaktas och mycket oväntad kan uppstå under en sådan resa. 
FASTIQ AB skötte detta projekt på ett mycket positivt och professionellt sätt från ax till limpa, inklusive myndighetstillstånd och dialog med byggfirman.
Föreningen har fått 6 nya medlemmar på den tidigare råvindsytan, som även har medfört att fastigheten har fått ett nytt isolerat yttertak som sänker energiförbrukningen och är bra för miljön. 
Fredric Ståhl, projektledare qb3 projekt AB, Malmö 2020

Referens från styrelsen för Brf HELSINGBORGSHUS 55, Helsingborg
Vår förening har under 30 år haft en kommunal förskola, men när denna flyttade till nya lokaler, köpte Fastiq dessa 3 radhus, för att bygga om det till lägenheter, det har blivit mycket bra, Fastiq har gjort ett gediget jobb, och dessa 3 radhus såldes snabbt, så nu har föreningen fått 3 nya medlemmar. Vi kan med varm hand rekommendera Fastiq för det fina arbete som de har utfört i vår förening.
Bengt Henriksson ordf i HELSINGBORGSHUS 55, Helsingborg september 2020

Referens från styrelsen för Brf Hälsan, Helsingborg
I samband med att den nya styrelsen i Brf Hälsan tillträdde beslutades det att påbörja ett arbete för att långsiktigt säkra fastigheten samt ägarnas värde och ekonomi.
Vi har under ett antal år uppmärksamt svårigheterna att hyra ut butikslokaler i centrala Helsingborg och beslutade därför att konvertera en av våra butikslokaler till 2 stycken bostadsrätter för att säkra intäkter/kassaflöde/ekonomi över tid.
Vi har i ett tidigare sammanhang anlitat Fastiq med gott resultat och det blev därför självklart att fråga Fastiq igen som accepterade uppdraget.
Samarbetet och slutresultatet blev mycket tillfredsställande (trots utmaningarna då vi har en Q-märkt fastighet) med 2 sålda bostadsrätter över budgeterat pris redan på förhandsvisningen vilket säger det mesta.
Jörn Jensen, Styrelseordf i Brf Hälsan, Helsingborg juli 2020

Referens från styrelsen för Brf Kullen Västra 42, Helsingborg
Vi är en liten Bostadsrättsförening som även har lokaler i markplan.
Efter diskussioner i styrelsen beslutade vi oss för att se över möjligheten att omvandla en av dessa till ytterligare en bostadsrätt.
Kontakt togs med Fastiq och efter möte med dem fick de förtroendet att inleda processen för en konvertering av lokal till bostadsrätt.
Arbetet är nu slutfört och en bostadsrätt i modern stil har blivit resultatet av detta samarbete. Fastiq har lagt ned kvalitativ tid på att få fram det unika och praktiska i en stilsäker kombination av att bevara den ursprungliga själen med tillförda moderna inslag som förstärker varandra. Det gamla magasinet har bytt skepnad till ett unikt och coolt city boende som vi är stolta över.
Att samarbeta med Fastiq har varit såväl professionellt som smidigt och gott. Vi kan starkt rekommendera Fastiq om ni har funderingar på att konvertera lokaler till nya bostadsrätter.
Alf Malmberg, Ordf i Brf Kullen Västra 42, Helsingborg september 2019

Referens från styrelsen i Brf Solstrålen, Malmö
I vår förening, Brf Solstrålen, i centrala Malmö har vi i ett antal år haft en livsmedelsbutik om ca 120 kvm på hörnet av Norregatan och Grönegatan.
Efter noggranna funderingar beslöt vi att sälja lokalen till Fastiq Råkoll med avsikt att göra om butiken till två bostadslägenheter.
Vi gav förtroendet till Fastiq Råkoll att projektera omvandlingen. Fastiq Råkoll tog sig an projektet mycket professionellt och konverterade lokalen till två moderna och stilrena lägenheter.

Slutresultatet gick över vår förväntan, vi är jättenöjda med resultatet och rekommenderar varmt att samarbeta med Fastiq Råkoll.
Bo Måbrink, Ordförande i Brf Solstrålen, Malmö november 2018

Referens från styrelsen i Brf Havsglimten, Limhamn, Ön, Malmö
”Fastiq kontaktade oss då vår lokal på Övägen 15 Limhamn blivit ledig. Föreningen hade då tankar på att omvandla lokalen till 2 st lägenheter. Efter att Fastiq och föreningen diskuterat förslaget bestämde vi oss för att ge Fastiq förtroendet till detta. Ombyggnaden är nu klart och 2 underbara lägenheter inflyttningsklara. Samarbetet med Fastiq (och de ansvariga Anders o Michael) har varit smidigt och fungerat mycket bra.
Vi rekommenderar därför gärna Fastiq till andra föreningar.”
Bertil Siecke, Tekn. Förvaltare Brf Havsglimten, Limhamn september 2018

Referens från styrelsen i Brf Kronolotsen, Limhamn
”Efter noggrann utvärdering och en restauranglokal som har stått tom länge bestämde vi oss för att ge Fastiq uppdraget att konvertera en restauranglokal till 7 marklägenheter.
Styrelsen har kontinuerligt medverkat vid samtliga byggmöten som Fastiq AB har arrangerat, vilket styrelsen har uppskattat. Det var spännande att följa projektet från rivning till att se det förvandla till 7 fina marklägenheter. Alla sju marklägenheter såldes på ritning!
Fastiq är ett företag man kan förlägga sin tillit på och är väldigt professionella. Föreningens styrelse är nöjd med hur projektet har hanterats och genomförts.”
Bengt Fornander, Ordförande i Brf Kronolotsen, Limhamn augusti 2018

Referens från styrelsen i Brf Bernstorp, Malmö
”Fastiq uppvaktade på ett mycket vänligt och professionellt sätt vår förening i samband med att en lokal vi har blev vakant. Lokalen ligger i suterräng/källarplan och har speciella förutsättningar där ljusinsläpp mot gården är vackert, men fönster mot gatan är traditionella källarfönster. En konvertering från lokal till bostad skulle inte vara helt enkel.
Anders och Michael på Fastiq besökte oss vid ett flertal tillfällen och förutom att vi fick hela processen tydligt beskriven, påvisade Fastiq även att deras bolag är en solid och erfaren part, som tar ansvar för och hänsyn till myndighetskrav och arkitektoniska grepp. Inte någon gång kände vi att Fastiq forcerade eller tryckte på, utan vi tilläts att utvärdera och diskutera upplägget i lugn och ro.
Så här i efterhand, när de nya bostadsrättsinnehavarna har tillträtt den renoverade och numera vackra bostaden, så kan vi konstatera att Fastiq på alla punkter har uppfyllt och överträffat den plan och de moment som de utlovade i samband med våra första möten.
Vi är mycket nöjda och rekommenderar varmt ett samarbete med Fastiq.”
Gustav Lindblad, Ordförande i Brf Bernstorp, Malmö juli 2018

Referens från ordförande i BRF Glasbruksgatan i Limhamn
”Vi hade ett tomt torkrum på vinden i fastigheten som vi försökt att omvandla för några år sedan men utan framgång. När vi fick höra om Fastiq så gjorde vi ett nytt försök till omvandling av torkrummet och det slutade med att vi även konverterade vindsförråden till fem lägenheter istället för en.
Samarbetet med Fastiq har gått mycket bra och slutresultat blev över förväntan. Lägenheterna sålde också som smör.
Vi i styrelsen rekommenderar varmt Fastiq för konvertering av vindsutrymmen.”
Marcus Karlsson Säll, Ordförande i Brf Glasbruksgatan i Limhamn, 2017

Referens från styrelsen i Brf Haren, Davidshall, Malmö
”Efter flera års diskussioner tog styrelsen genom en extra stämma, beslut om att konvertera resterande vindsutrymme i vår förening till bostadsyta.
På grund av bygglovs regler blev lösningen 3 olika byggnationer i ett och samma bygglov, bestående av 2 utökningar av befintliga lägenheter, samt byggnation av en helt ny lägenhet.
Efter noga övervägande valde styrelsen och involverade parter, Fastiq som byggherre, som genom en upplåtelse med föreningen åtog sig att bygga en helt ny lägenhet i egen regi om 1 RoK, och samtidigt tog på sig koordinations ansvaret för helabyggnationen åt samtliga parter.
Byggnationen blev en tid full av utmaningar som Fastiq tog sig an på ett mycket ansvarsfullt och professionellt sätt.
Utan Fastiq hade projektet varit näst intill omöjligt att genomföra, men genom deras kunskap och seriösa hållning blev resultatet över förväntan.
Vi är mycket nöjda med Fastiq, och kan varmt rekommendera dem till liknande projekt.
Peter Linnert, ordf. BRF Haren, Erik Dahlbergsgatan 6, Davidshall, Malmö”, 2016

Referens från styrelsen i Brf Kasper 33, Slussgatan, Malmö
Det känns härligt att för en gångs skull ha med ansvarstagande och seriösa företagare!
Kul att ni har löst det och härligt att våra nya medlemmar i föreningen trivs så bra!
Allt lycka till FASTIQ i framtiden.
Georg Murica, ordf. Brf Kasper 33/Östra Förstadsgatan-Slussgatan/Malmö, 2016

Referens från styrelsen i Brf Hälsan, Hälsovägen, Helsingborg
”Efter att föreningen, utan framgång försökt hyra ut 90 m2 kontorslokal i över ett år, bestämde vi oss i föreningen för att bygga om lokalen till en bostadsrättslägenhet.
Vi tog då kontakt med Fastiq AB, som tog sig an utmaningen på ett mycket proffsigt och kreativt sätt, och omvandlade på ett mycket effektivt sätt tillsammans med sina samarbetspartner en tråkig kontorslokal till en jättetrevlig lägenhet med terrass, som efter färdigställande blev såld på rekordtid.
Som styrelsens kontaktperson till Fastiq hade jag ett oproblematiskt samarbete med alla berörda partner under hela ombyggnationen, och jag kan varmt rekommendera Fastiq AB till andra som kan ha liknande behov eller utmaningar”.
Ole Obel, styrelseledamot i Brf. Hälsan 11 Helsingborg, juli 2016

Referens från ordförande i Brf Östra Kanal, Malmö
”Vi är en relativt nybildad bostadsrättsförening på Grönegatan 2 som efter ombildningen 2013 stod med stora och tomma lokaler som kostade mycket pengar. Efter noggrann utvärdering så fick Fastiq förtroendet att konvertera våra lokaler samt råvind till lägenheter, totalt sex stycken. Som ordförande i BRF Östra Kanal kan jag varmt rekommendera ett eventuellt samarbete med Fastiq. Jag tillsammans med övrig styrelse anser att samarbetet varit mycket gott och byggmöten har hållits varje vecka där någon i styrelsen varit med för att få inblick samt till en viss del påverka byggprocessen.
Vilka fördelar har detta för vår förening? För det första så slipper vi betala för de tomma kvadratmeterna som lokalerna stod för, istället har vi månadsavgifter som kommer föreningen till godo varje månad. För det andra så kan vi tillgodoräkna oss en ny inkomst för outnyttjade kvadratmeter på vinden”.Vår förening har vuxit från 16 stycken lägenheter till 22 stycken, vilket medfört ett betydligt högre snittpris på alla våra lägenheter, samt större riskfördelning med fler medlemmar. Sitter ni med tomma lokaler, outnyttjad vind eller liknande i Er förening så kan vi rekommendera att ni kontaktar Fastiq.
För styrelsen, Mats Sturk, Ordförande BRF Östra Kanal, november 2015

Referens från styrelsen i Brf Marinan, Västra Hamnen, Malmö
” Efter noggrann utvärdering gav vi Fastiq uppdraget att renovera vår restauranglokal till tre nya bostadsrätter. Som aktiv i vår styrelse och i vår teknik grupp har jag följt hela projektet från konvertering av lokal till tre jättefina lägenheter i markplan på Sundspromenaden 1 i Västra Hamnen i Malmö . Vi har haft ett mycket gott samarbete under hela renoveringen. Fastiq är oerhört professionella ”.
Kicki Rosenqvist, Styrelsen Brf Marinan i Malmö, 2014

Referens från ordförande i Brf HSB Eken, Värnhem, Malmö
Som ordförande i vår bostadsrättsförening är det viktigt att ge medlemmarna den bästa föreningen i Malmö, vilket kräver bra samarbetspartners. Efter en lång tid med en outhyrd lokal började vi leta på marknaden efter någon som skulle klara av en total omvandling från tråkig 70-talslokal till moderna bostadsrätter.  I vår sökande fann vi Fastiq som på ett proffsigt och snabbt kunde utföra omvandlingen. Idag har vi fått 5 nya medlemmar från 3 nya bostadsrätter och föreningen är mycket nöjda”.
Daniel Christiansson, Ordförande Brf Eken i Malmö 2009-2015

Referens från ordförande i Brf Fredriksberg, City/Slussen, Malmö
”Som ordförande i Brf Fredriksberg vill jag varmt rekommendera samarbetet med Fastiq som vi haft genom åren för att exploatera vårt ”dolda kapital” på vindarna. Vi har överlåtit helheten och projektansvaret helt och fullt på Fastiq som har skött detta mycket professionellt och med en oerhörd snabbhet med lysande resultat. Fastiq har verkligen vinnlagt sig om att ta fram det bästa av erbjudna råytor och verkat för att få fram ett högklassigt resultat – lite annorlunda och lite mera”.
George Berggren, ordförande Brf Fredriksberg 2011-14.