Fastiq Gruppen

493RLOA5K17TOVAE

Vad gör vi ?

I FASTIQ är vi bra på det vi kallar fastighetsprojektutveckling!

Vår affärside är att ta fram nya bostäder i befintliga fastigheter som har lediga ytor. På vinden, i tvättstugan, på markplan.
Vår passion är att skapa moderna, fräscha och funktionella bostäder som har det lilla extra.

Vi tar fram nya vindslägenheter på råvindar, vi gör om lokaler eller kontor till nya bostäder och vi har även konverterat överblivna tvättstugor till nya studentbostäder och restauranglokal till nya marklägenheter.

För tillfället bygger vi om ett kontorslokal till fem nya moderna marklägenheter i Malmö city och även en råvind till en moderna vindslägenhet.  Välkommen att ta en titt på våra projekt. 

Vår spetskompetens är helt enkelt att få fram det optimala i varje kvadratmeter – på ett båda snyggt och kostnadseffektivt sätt.

Vi är verksamma i hela Skåne med utgångspunkt i Malmö.

Vi erbjuder våra kunder en helheltslösning – från bygglov till nöjd slutkund.

Välkommen att kontakta oss, båda du som söker den unika bostaden eller som fastighetsägare/bostadsrättsförening med lediga ytor. Kanske sitter just din förening på en liten guldgruva ?

Vem är vi ?

FASTIQ bildades i 2011 och vi har sen dess drivet lönsamma ombyggnationsprojekt i hela Skåne, med bra resultat och nöjda kunder!

Fastiq-gruppen består av moderbolaget Fastiq Holding AB, som i sin tur äger de operationella bolagen Fastiq Projektutveckling AB och Fastiq Fastighetsutveckling AB.

Vi äger även Fastiq Kivik AB som förvaltar fastigheten Mellby 3:103 i Kivik, som är en kombinationsfastighet av bostads- och kommersiell uthyrning, där även bensinmacken i Kivik ingår.

Fastiq Gruppens ägare är ScanReal AB och Wacare AB. Tillsammans har vi gedigen erfarenhet av fastighetsutveckling, och vi är stolta över att kunna lämna många referenser från nöjda kunder och samarbetspartners.

Fastiq har kontor i Turning Torso i Malmö, vår bankförbindelse är Handelsbanken Lund/Ideon och vår revisor är Nyström & Partners i Helsingborg. Vi har de bästa samarbetspartners inom bygg, el, vvs, byggrådgivning och arkitekter, alla med relevanta tillstånd och branschens bästa betyg.

Speciellt om vindar

Många föreningar utnyttjar inte sin råvind på ett effektivt sätt. Det finns stora möjligheter att bygga om den, ofta oisolerade och dragiga vinden, till fantastiska vindsvåningar.

Ytan på er råvind kan vara betydligt mer värd som bostad och vara en enorm dold resurs för föreningen!

Vanligtvis minskar även energikostnaderna i föreningen efter en ombyggnation, då vinden blir bättre isolerad. Samtidigt kan det bli aktuellt med t.ex. installation eller renovering av hiss, uppfräschning av trapphus och flytt av eventuella förråd. Om det finns behov av ytterligare underhåll av er fastighet, så är det till stor fördel om det sker samtidigt. Slutresultatet blir lägre avgifter för medlemmarna samt ett ökat värde på bostadsrätterna i er förening!

Speciellt om lokal, kontor och gårdshus. 

Finns det kontors- eller affärslokaler i fastigheten som inte utnyttjas maximalt? Eller har föreningen ett gårdshus som delvis står tomt eller disponeras som tvättstuga eller cykelförråd?

Oavsett hur gårdshuset disponeras idag, så kan det vara ett strålande tillfälle att konvertera detta gårdshus till en attraktiv bostad. Ytan i gårdshuset kan vara betydligt mer värd för föreningen som bostad och bli en stor tillgång i er förening.

Det är även vanligt att lokaler eller kontorsytor står tomma pga att de är svåra att hyra ut, ger dåliga intäkter eller att verksamheten är störande för de boende. Ytorna kan vara betydligt mer värda för föreningen som bostad och vara en enorm dold resurs för er förening.

Fastiq har gedigen erfarenhet i att driva ombyggnationen av alla dessa ytor och lokal.

Helhetslösning

Att inreda en råvind är ett komplicerat projekt med många juridiska och tekniska fallgropar. Vi hjälper er därför genom hela processen!  Det innebär att vi tar ansvar för myndighetsprocesser som bl. a bygglov och andra nödvändiga tillstånd som krävs i samband med byggnationen. Vi tar ansvar för allt som rör byggentreprenaden, projektledningen och försäljningen!

Värde

Lokalen eller vindens värde avgörs av bland annat adress, föreningens ekonomi, lokalens karaktär och storlek.

Förutom den initiala köpeskillingen för lokalen, erhåller föreningen ett ökat avgiftsunderlag, en värdehöjning av standarden på fastigheten, och vidare en lägre värmeförbrukning. Uppfräschning av trapphus och entré kan med fördel utföras samtidigt som lokalförändringen. Slutresultatet blir lägre avgifter för medlemmarna samt ett ökat värde på bostadsrätterna i er förening!