Fastiq Gruppen

493RLOA5K17TOVAE

Råvindskonvertering – det kan vi!

Vi på FASTIQ är bra på det vi kallar fastighetsprojektutveckling.
Vår affärsidé är att ta fram bostäder i befintliga fastigheter, via lediga ytor. Det kan vara på vinden, i tvättstugan eller i en ledig lokal. Men det kan även vara i tvättstugor, butiker eller liknande.

Vår passion är att skapa moderna, fräscha och funktionella bostäder som har det lilla extra.

FASTIQ tar fram nya vindslägenheter på råvindar, vi gör om lokaler eller kontor till nya bostäder och vi konverterar  överblivna tvättstugor, restauranglokaler, förskolor till nya härliga marklägenheter.

Just nu arbetar vi bland annat med råvindskonvertering Malmö, att bygga om en råvind till fem nya moderna vindslägenheter på Slottstaden/Ribersborg. Välkommen att ta en titt på våra projekt.

Vår spetskompetens är att ta fram det optimala i varje kvadratmeter
– snyggt och kostnadseffektivt!

FASTIQ har varit verksamma i över 10 år. Vi bildades i 2011 och har sen dess drivit lönsamma ombyggnationsprojekt i hela Skåne, med bra resultat och nöjda kunder! Se våra referenser.

FASTIQ är verksamma i hela Skåne med utgångspunkt i Malmö och Helsingborg. Du hittar vårt kontor i Turning Torso i Malmö, vår bankförbindelse är Sparbanken Syd och vår revisor är Nyström & Partners i Helsingborg. Vi erbjuder våra kunder en helheltslösning – från bygglov till nöjd slutkund. Tillsammans med samarbetspartners med relevanta tillstånd och branschens bästa betyg. inom bygg, el, vvs, byggrådgivning och arkitekter konverterar vi råvindar, loklar mm i Malmö med omnejd!

Välkommen att kontakta oss, både du som söker den unika bostaden eller som fastighetsägare/bostadsrättsförening med lediga ytor.
– Kanske sitter just din förening på en liten guldgruva?

Råvindskonvertering – Råvind som skapar värde

Många föreningar utnyttjar inte sin råvind på ett effektivt sätt. Det finns stora möjligheter att bygga om en råvind. Genom råvindskonvertering kan vi förvandla din oisolerade, dragiga och kanske även outnyttjade råvind, till fantastiska vindsvåningar.

Råvinden med dess yta kan vara betydligt mer värd som bostad och vara en enorm dold resurs för föreningen!

Renovera råvind och minska energikostnaderna

Vanligtvis minskar även energikostnaderna i föreningen efter en råvindskonvertering, då vinden blir bättre isolerad. Samtidigt kan det bli aktuellt med t.ex. installation eller renovering av hiss, uppfräschning av trapphus och flytt av eventuella förråd. Om det finns behov av ytterligare underhåll av er fastighet, så är det till stor fördel om det sker samtidigt. Slutresultatet blir lägre avgifter för medlemmarna samt ett ökat värde på bostadsrätterna i er förening!

Lokal, kontor & gårdshus

Finns det kontors- eller affärslokaler i fastigheten som inte utnyttjas maximalt? Eller har föreningen ett gårdshus som delvis står tomt eller disponeras som tvättstuga eller cykelförråd?

Oavsett hur gårdshuset disponeras idag, så kan det vara ett strålande tillfälle att konvertera detta gårdshus till en attraktiv bostad. Ytan i gårdshuset kan vara betydligt mer värd för föreningen som bostad och bli en stor tillgång i er förening.

Det är även vanligt att lokaler eller kontorsytor står tomma pga att de är svåra att hyra ut, ger dåliga intäkter eller att verksamheten är störande för de boende. Ytorna kan vara betydligt mer värda för föreningen som bostad och vara en enorm dold resurs för er förening. Fastiq har gedigen erfarenhet i att driva ombyggnationen av alla dessa ytor och lokal.

Helhetslösning vid konvertering

Att inreda en råvind är ett komplicerat projekt med många juridiska och tekniska fallgropar. Vi hjälper er därför genom hela processen!  Det innebär att vi tar ansvar för myndighetsprocesser som bl. a bygglov och andra nödvändiga tillstånd som krävs i samband med byggnationen. Vi tar ansvar för allt som rör byggentreprenaden, projektledningen och försäljningen!

Ta vara på värdet!

Lokalen eller vindens värde påverkas bl a av dess adress, föreningens ekonomi, lokalens karaktär och storlek.

Förutom den initiala köpeskillingen för lokalen, erhåller föreningen ett ökat avgiftsunderlag, en värdehöjning av standarden på fastigheten, och vidare en lägre värmeförbrukning. Uppfräschning av trapphus och entré kan med fördel utföras samtidigt som råvindskonvertering eller lokalförändring. Slutresultatet blir lägre avgifter för medlemmarna samt ett ökat värde på bostadsrätterna i er förening!