Kullagatan, Helsingborg

  • Fastighetsägare: Brf Kullen Västra 42
  • Projektbeskrivning: Från lagerlokal till marklägenhet
  • Status: Avslutat

Få vanliga Kullagatan-strövare skulle nog kunna se att den gamla lagerlokalen mot innergården på nr 56 kunde bli till detta ytterst unika och läckra boende! Med fingertoppskänsla och en stilsäker kombination av minimalism och gammal charm har det skapats en såväl cool som rymlig och funktionell bostad!

Huset på Kullen Västra 42 är uppfört 1928 och innergården nås via portalen med smidesgrindar som är försedda med kodlås sen några år tillbaka. Inne på gården hittar vi vårt mål direkt till höger i byggnadens vinkeldel. Den gamla lastkajen fungerar både som entré och uteplats för bostaden. Förutom entrédörren i glas finns fyra set med spröjsade dubbeldörrar att öppna upp mot kajen – helt unikt!

Planlösningen får anses vara åt det öppnare hållet – hall, kök, matplats och sällskapsrum flyter ihop på ett både tilltalande och harmoniskt vis. De båda sovrummen skiljs av med robusta partier av industriglas – riktigt läckert och förstärker både känslan av rymd och ljus!

Duschrummet är kakelklätt med värmeslingor i golvet, specialbyggda duschväggar, platsbyggd bänkskiva.

Referens från ordförande i Brf Kullen Västra 42
Vi är en liten Bostadsrättsförening som även har lokaler i markplan.
Efter diskussioner i styrelsen beslutade vi oss för att se över möjligheten att omvandla en av dessa till ytterligare en bostadsrätt.
Kontakt togs med Fastiq och efter möte med dem fick de förtroendet att inleda processen för en konvertering av lokal till bostadsrätt.
Arbetet är nu slutfört och en bostadsrätt i modern stil har blivit resultatet av detta samarbete. Fastiq har lagt ned kvalitativ tid på att få fram det unika och praktiska i en stilsäker kombination av att bevara den ursprungliga själen med tillförda moderna inslag som förstärker varandra. Det gamla magasinet har bytt skepnad till ett unikt och coolt city boende som vi är stolta över.
Att samarbeta med Fastiq har varit såväl professionellt som smidigt och gott. Vi kan starkt rekommendera Fastiq om ni har funderingar på att konvertera lokaler till nya bostadsrätter.
Alf Malmberg, Ordf i Brf Kullen Västra 42, Helsingborg september 2019