Grönegatan, Malmö

  • Fastighetsägare: Brf Östra Kanal
  • Projektbeskrivning: Av-kontorisering + råvindsexploatering
  • Adress: Grönegatan 2/Malmö city
  • Status: Avslutat

 

I bostadsrättsföreningen Östra Kanal har tagit fram 6 nya cityvåningar inom broarna i Malmö city!

På Grönegatan 2 i Malmö city har fastigheten Stralsund 34 i 12 år! haft ett ledigt kontorslokal på markplan om ca 400 kvm och även en råvind om ca 100 kvm. FASTIQ utvecklat 6 nya lägenheter i Malmö city.

Lägenheterna finns bakom Caroli och är 1 vindslägenhet om 93 kvm med stor takterass och 5 marklägenheter. Marklägenheterna är 2 och 3 rok lägenheter från 52 – 90 kvm och får alla uteplats.

Referens från ordförande i Brf Östra Kanal:
”Vi är en relativt nybildad bostadsrättsförening på Grönegatan 2 som efter ombildningen 2013 stod med stora och tomma lokaler som kostade mycket pengar. Efter noggrann utvärdering så fick Fastiq förtroendet att konvertera våra lokaler samt råvind till lägenheter, totalt sex stycken. Som ordförande i BRF Östra Kanal kan jag varmt rekommendera ett eventuellt samarbete med Fastiq. Jag tillsammans med övrig styrelse anser att samarbetet varit mycket gott och byggmöten har hållits varje vecka där någon i styrelsen varit med för att få inblick samt till en viss del påverka byggprocessen.
Vilka fördelar har detta för vår förening? För det första så slipper vi betala för de tomma kvadratmeterna som lokalerna stod för, istället har vi månadsavgifter som kommer föreningen till godo varje månad. För det andra så kan vi tillgodoräkna oss en ny inkomst för outnyttjade kvadratmeter på vinden”.Vår förening har vuxit från 16 stycken lägenheter till 22 stycken, vilket medfört ett betydligt högre snittpris på alla våra lägenheter, samt större riskfördelning med fler medlemmar. Sitter ni med tomma lokaler, outnyttjad vind eller liknande i Er förening så kan vi rekommendera att ni kontaktar Fastiq.
För styrelsen, Mats Sturk, Ordförande BRF Östra Kanal, november 2015